Natuur

Natuurgebieden in de omgeving van Las Vegas

In de stad Las Vegas is ontzettend veel te zien en te doen. Maar een stedentrip Las Vegas is pas compleet wanneer je de prachtige natuurgebieden in de nabije omgeving hebt gezien. Daarnaast zijn de dagtripjes ook een goed alternatief om de drukte in de stad te ontvluchten.


Mount Charleston

Een dagtripje naar Mount Charleston is een echte aanrader! Op ongeveer 30 minuten van Las Vegas ligt de hoogste berg van de Spring Mountains, namelijk Mount Charleston met een hoogte van 3575 meter. Mount Charleston is een fantastisch wandelgebied met een opmerkelijke schoonheid en een verrassende diversiteit. In Mount Charleston is het genieten van de bedekte sneeuwtoppen, fantastische vergezichten, indrukwekkende bergen en de bijzondere flora en fauna. Het Mount Charleston gebied biedt talrijke recreatiemogelijkheden zoals klimmen, wandelen, kamperen en nog veel meer. In het winterseizoen is Mount Charleston een populair wintersportoord.


Red Rock Canyon

Op minder dan 20 kilometer van Las Vegas ligt het gigantische natuurgebied van 800 vierkante meter groot, genaamd Red Rock Canyon. Dit indrukwekkende gebied met grote rode zandsteenrotsen en hoge rotswanden trekt jaarlijks ruim 1,2 miljoen bezoekers. De ligging van de Red Rock Canyon is zeer opmerkelijk. Ongeveer 180 miljoen jaar geleden bevond die zich op deze locatie een gigantisch duinenveld. Een van de belangrijkste geologische kenmerken van Red Rock Canyon is de Keystone Thrust Fault, dit is een breuklijn waar ongeveer 65 miljoen jaar geleden twee aardplaten op elkaar zijn gebotst. Door deze botsing is een oude laag van grijs kalksteen over de jonge laag van zandsteen geschoven. In het Red Rock Canyon park zijn de twee lagen nog steeds duidelijk herkenbaar. Naast wandelroutes langs de rode rotsen is er ook een autoroute aanwezig die je leidt naar de populairste plekken in het park. Red Roch Canyon staat in de top 5 vermeld als beste locatie voor rotsklimmers in Amerika.


Valley of Fire State Park

Op ongeveer één uur rijden van Las Vegas bevindt zich het Valley of Fire State Park. Het park heeft zijn naam te danken aan de prachtige hoge rotswanden en rode zandsteenrotsen in allerlei grillige vormen. De rode, gele en roze kleuren van de rotsen zijn vooral tijdens zonsopgang en zonsondergang op zijn mooist. Het landschap van dit park is op dezelfde manier ontstaan als Red Rock Canyon. Vroeger bevonden zich hier enorme zandduinen, die bedekt werden door andere zandlagen. De onderste zandlagen zijn versteend door het enorme gewicht. Miljoenen jaren later kwamen de versteende lagen waardoor de oppervlakte  blootgesteld werd aan lucht, water en wind. Hierdoor zijn er allerlei prachtige vormen ontstaan en indrukwekkende kleuren. De Valleu of Fire State Park beschikt over een enorme diversiteit aan natuurschoon met onder andere zandsteensculpturen, oude rotstekeningen en indrukwekkende vergezichten. In dit verbazingwekkende decor kan men eindeloos wandeltochten maken!