Musea

Hoover Dam Museum

Op een afstand van ongeveer 50 kilometer van Las Vegas ligt het reusachtige Amerikaanse wonder de Hoover Dam. De dam is begin jaren 30 aangelegd over de Colorado River om overstromingen te voorkomen. De Hoover Dam is benoemd naar de president destijds, genaamd Herbert Hoover. Tot op de dag van vandaag is het een belangrijke industriële bezienswaardigheid bij toeristen. De dam voor de electriciteits- en watertoevoer aan de staten California, Arizona en Nevada. Tijdens de Discovery Tour heb je de kans om de verschillende stations, het observatieplatform en de generator te bezoeken.

Locatie:
De Hoover Dam ligt op 30 miles ten zuidoosten van Las Vegas. Neem US HIgway 93 naar Nevada State Route 172. De Hoover Dam is gelegen op de Nevada-Arizona grens

Officiële informatie: Hoover Dam


Ethel M Chocolate Factory

Voor vele wordt een droom in Las Vegas werkelijkheid door een bezoek te brengen aan de chocoladefabriek. De oprichter van de chocoladefabriek is de heer Mars, dezelfde man die de verukkelijke chocoladerepen Mars-, Snicker- en Milky Way heeft bedacht. Het creatieve talent om chocolade recepten te verzinnen heeft de heer Mars van geen vreemde, zijn moeder was namelijk ook al zeer gedreven in het verzinnen van chocoladegerechten.

Je bent altijd welkom in de chocoladefabriek en het is geheel gratis. Het is wel noodzakelijk om de fabriek van tevoren op de hoogte te brengen van uw bezoek. De algemene dienstregeling is van maandag tot en met vrijdag, van half 8 in de ochtend tot 6 uur 's middags. Het is niet altijd mogelijk om de productieruimte te betreden, maar alle afdelingen zijn achter grote ramen uitstekend te bekijken. Op elke deur staat het productieproces uitgebreid beschreven. Voor diegene die graag snoepen is er op het einde van de rondleiding nog een smaakvolle verrassing.

Officiële website: Ethel M. Chocolates


Cactus Garden

De Cactus Garden is een unieke bezienswaardigheid, het is namelijk de enige botanische tuin in Las Vegas. De enorme collectie cactussen is nergens ter wereld groter dan in de Cactus Garden. De collectie bestaat uit 300 cactusssoorten afkomstig uit de hele wereld. De cactussen zijn verdeeld over 12500 vierkante meter. In de kerstmisperiode is een bezoek aan de Cactus Garden de moeite waard vanwege de kerstverlichting.

Officiële website: Cactus Garden


Henderson

Henderson is een groot vogelreservaat. Een ritje in de 'bird mobile' brengt je vrij dicht bij de verschillende wilde vogels. Mocht dit niet mogelijk zijn dan is een verrekijker geen overbodige luxe om de vogels goed te kunnen bestuderen.

Officiële website: Henderson


National Atomic Testing Museum

Op enkele minuten van de Las Vegas Strip ligt het National Atomic Testing Museum. In dit museum staat alles in het teken van het atoomtijdperk van 1951 tot 1992 met de goede en slechte kanten. In de jaren 50 lag één van de belangrijkste testlocaties voor kernwapen in de VS,  in de omgeving van Las Vegas. De topattractie in het museum is de simulatie van een bovengrondse atoomexplosie in het zogenaamde 'Ground Zero Theater'. Wil je na de vele nucleair getinte filmpjes, nagebouwde schuilkelder, exposities over radio badges en stralingen nog meer informatie over het atoomtijdperk, dan is de vele documentatie in de bibliotheek een goede optie. Een bezoek aan het Atomic Testing Museum is zowel voor jong als oud een leerzame en leuke ervaring.

Officiële website: National Atomic Testing Museum

Elvis-A-Rama

Fan of geen fan, een bezoek aan Elvis-A-Rama is een leuke ervaring. Alle spullen wat je mag verwachten van een museum over de wereldster Elvis is hier te vinden, zoals zijn podiumkleren, een concertlimo en diverse filmposters. In het museum vind je ook tientallen geproduceerde Elvis souvenirs zoals lippenstift, spaarkaarten en sleutelhangers. Deze souvenirs zijn te kopen in het bijbehorende winkeltje. Een bezoekje aan Elvis-A-Rama is extra de moeite waard tussen 14 uur en 16 uur vanwege de live optredens van Elvis imitators.

Address:
3401 Industrial Rd, Las Vegas, NV


Bellagio Gallery of Fine Art

Bellagio Gallery of Fine Art is één van de populairste toeristische attracties in Las Vegas. Dit museum ligt in het luxe Bellagio Hotel.  De collectie is niet de meest indrukwekkendste ter wereld, maar toch zijn er heel wat schilderijen en beeldhouwwerken te bezichtigen van bekende kunstenaars. De meeste kunstwerken dateren uit de 19de eeuw en de 20ste eeuw en behoren tot Picasso, Van Gogh en Monet. Het is zonde om voor een zelfstandige rondleiding te kiezen als je zo veel meer te weten komt tijdens een begeleidende rondleiding. Door gebruik te maken van de gratis koptelefoon kom je alles te weten over de fascinerende schilderijen en beeldhouwwerken. Houdt er rekening mee dat een reservering voor Bellagio Gallery of Fine Art noodzakelijk is, het is namelijk één van de meest bezochte attracties in Las Vegas.

Officiële website: Bellagio Gallery of Fine Art


Lied Discovery Children

Sinds 1990 is in het historische centrum het Lied Discovery Childeren gevestigd. Dit stimulerende museum is vooral voor kinderen een leuke ervaring! Kinderen en gezinnen kunnen door middel van interactieve tentoonstellingen actief deelnemen in speelse leeromgevingen. Ze kunnen er beeldhouwen, schilderen en tekenen in een levendige en boeiende omgeving.

Officiële website: Lied Discovery Childeren


Madame Tussauds

Zelfs in Las Vegas ligt het beroemde wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds. De meeste wassenbeelden hebben een interactieve functie. Zeg het 'ja woord' tegen George Clooney, maak een dans move met Britney Spears, speel een potje golf met Tiger Woods en overdonder het publiek bij American Idols. Andere bekende beroemdheden met een beeld zijn Lenny Kravitz, Michael Jackson, James Brown en natuurlijk Elvis Presley.

Officiële website: Madame Tussauds


Natural History Museum

In het Natural History Museum (Historisch Natuurmuseum) in Las Vegas staat alles in het teken van de natuurlijke historie van de woestijn, met focus op Nevada. Dit historische museum is een leuk uitje voor het hele gezin. De uitgebreide collectie van bewegende dinosaurussen en voorhistorische fossielen, het gigantische aquarium met exotische vissen en haaien, de levensechte beren in de Wildlife Gallery maken een bezoek voor jong en oud de moeite waard. Schrik niet van de reuze kakkerlakken, ze zitten veilig achter het glas! Naast deze attracties zijn er nog tal van interactieve- en multimedia spellen.

Officiële website: Las Vegas Natural History Museum


Liberace Museum

In het Liberace Museum staat alles in het teken van één persoon, namelijk de legendarische entertainer Walter Liberace. Er wordt zelfs gezegd dat het Liberace museum de leukste attractie is in Las Vegas. Walter Liberace is bekend geworden door de populaire shows in Las Vegas. Hij heeft zes gouden albums behaald, maar liefst twee sterren op de Hollywood walk of fame en twee Emmy Awards gewonnen. In het Liberace Museum zijn allerlei voorwerpen van Liberace te bewonderen zoals unieke en historische piano's, zijn aangepaste auto-collectie en peperdure kostuums en sieraden.

Officiële website: Liberace Museum